Hoe kunnen wij je helpen?

Veelgestelde vragen

Vraag zoeken

Staat jouw antwoord er niet bij? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

Contact opnemen

Wat is de studiebelasting van de Milo Personal Trainer Opleiding?

Qua studietijd zul je gemiddeld rekening moeten houden met 2-3 dagdelen (8-12 uur) per week, excl. de praktijklessen (dit zijn in totaal 10 lessen van 3 uur).

Milo Personal Training Opleiding

Is er een vooropleiding nodig voor de Milo Personal Trainer Opleiding?

Nee. We vinden het belangrijk dat je een open mind hebt, een leergierige open houding, klaar om nieuwe dingen te leren. We verwachten daarnaast dat je zelf fanatiek traint en dan vooral krachttraining. Dat je een trainingsprogramma volledig kunt uitlezen en basisoefeningen als de squat, deadlift, benchpress, chin up en gerelateerde oefeningen onder de knie hebt. Twijfel je? Neem dan even contact met ons op, dan nemen we je situatie door en geven we je gericht advies.

Milo Personal Training Opleiding

Kan ik de Milo Personal Trainer Opleiding ook pauzeren of annuleren?

Dit kan in overleg. Laat ons zsm weten als je twijfels hebt over de opleiding en of dit past in je situatie. We gaan graag met je in gesprek op zoek naar een passende opleiding. Je kunt de opleiding pauzeren of annuleren. Hier zitten wel voorwaarden aan verbonden.

Milo Personal Training Opleiding

Wat als ik mijn examen niet haal?

De mentoren gaan met je in gesprek of een herkansing in drie weken haalbaar is of dat je beter op een later moment je herkansing kan doen. Er is 1 herkansing inbegrepen in de prijs.

Milo Personal Training Opleiding

Wat als ik een praktijkles niet kan bijwonen?

Dat is heel vervelend. Alle lessen aanwezig zijn is niet verplicht, maar wel sterk aangeraden. Mocht je een les niet aanwezig zijn, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Dan kunnen we kijken of je bij een andere groep mee kunt doen of je kunt een PT sessie bij een van de mentoren boeken. Let op: les 9 en 10 zijn wel verplichte lessen.

Milo Personal Training Opleiding

Hoe vaak heb ik een praktijkles?

Je hebt om de 3 weken een praktijkles. In totaal heb je 10 praktijklessen. Dit is inclusief je examen.

Milo Personal Training Opleiding

Hoelang duurt de Milo Personal Trainer Opleiding?

De opleiding duurt in totaal 33 weken, van de kick-off tot aan het examen. Potentieel 36-38 weken in het geval je een herkansing hebt.

Milo Personal Training Opleiding

Waarom betaal ik meer als ik in termijnen betaal?

De termijnbetalingen zijn administratief meer werk, vandaar dat je een klein percentage meer betaald.

Milo Personal Training Opleiding

Kan ik als beginner Milo ‘Skin in the game’ volgen?

Het programma is juist ook heel geschikt voor beginners. Je wordt vanaf het begin meegenomen in alle basisprincipes van krachttraining, om met de juiste insteek aan de slag te gaan in de gym. We vinden het belangrijk om jou te leren waarom we je bepaalde oefeningen en programma’s laten doen. Leerzaam maar bovenal leuk.

Milo ' Skin in the game'

Welke materialen heb ik nodig om Milo ‘Skin in the game’ te kunnen volgen?

Deze materialen dingen zijn essentieel om het programma uit te kunnen voeren: dumbbells, halters en een kabelstation.

Milo ' Skin in the game'

Wat haal ik uit Milo ‘Skin in the game’ als ik al gevorderd ben in de gym?

Ook als gevorderde atleet in de gym valt er nog voldoende te leren met dit programma. We zien vaak dat mensen al jaren trainen, maar toch de basisprincipes nog niet begrijpen. Of überhaupt zich daar nog nooit in hebben verdiept. Dit is niet erg. Maar als je dit wel wil om volgende stappen in je progressie te maken, dan is Milo ‘Skin in the game’ een goede keus voor jou.

Milo ' Skin in the game'

Hoelang duurt Milo ‘Skin in the game’?

Het programma duurt 30 weken (~ 7 maanden). We hebben voor deze duur gekozen, omdat je het zo eventueel parallel aan de Milo Personal Trainer Opleiding kunt volgen. Dit is natuurlijk niet verplicht. Je kunt met Milo ‘Skin in the game’ starten wanneer je wilt en ook als vooropleiding afronden, voordat je start met de Milo Personal Trainer Opleiding.

Milo ' Skin in the game'

Kan ik Milo ‘Skin in the game’ in termijnen betalen?

Termijnbetaling is bij dit programma helaas niet mogelijk.

Milo ' Skin in the game'

Wat kost Milo ‘Skin in the game’?

Het programma kost €109,- incl. BTW.

Milo ' Skin in the game'

Hoelang heb ik toegang tot mijn Performance programma?

Minimaal één jaar. Afhankelijk van ontwikkelingen rondom de app of in ons bedrijf, die de toegang zouden kunnen beperken, behoud je altijd toegang tot je programma in de app.

Performance programma's

Wat heb ik nodig om Performance programma's uit te voeren?

Dumbbells, een stang, een squatrek en voldoende gewicht dat past bij je kracht. Specifieke items die je nodig hebt zij: 1) De medicijnbal. Variaties van 3 en 6 kg zullen voor de meeste mensen voldoende zijn. 2) Elastieken. Twee variaties in dikte is voldoende om alles mee te doen.

Performance programma's

Kan ik een Performance programma volgen als ik een blessure heb?

Als je een blessure hebt, afhankelijk van de ernst, moet je rusten en professionele hulp zoeken. Wij kunnen en mogen geen medisch advies geven. Als je weet welke bewegingen pijn veroorzaken of op welke manier de blessure je belemmert, kun je andere oefeningen in het programma wel blijven doen. Volg dan gewoon de voorgeschreven programmering voor dat specifieke deel van het programma.

Performance programma's

Moet ik anders trainen als ik een wedstrijd heb dan als ik geen wedstrijd in het vooruitzicht heb?

Dit is zeer persoonlijk, maar over het algemeen niet. Als een programma goed is opgebouwd, zoals dat van ons, word je elke week sterker. Wat je wel in de gaten wilt houden, is de invloed van kracht- en conditietraining op je sport. Vlak voor de wedstrijd wil je je lichaam rust geven zodat je op de wedstrijddag zelf scherp bent. Voor de meeste mensen is een week met minder training en meer rust voldoende. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Performance programma's

Hoeveel ervaring moet ik hebben om Performance programma’s te volgen?

Je hoeft geen ervaring te hebben, als je begint met onze basisprogramma's. We nemen de basis met je door en je begint rustig. Over een periode van 12 weken bouw je de hoeveelheid en de intensiteit op.

Performance programma's
Geen resultaten
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.